ALKOTÓHÉT 2015

„Budavári transzformációk”

 

A kari programhoz igazodva az Építészettörténeti és Műemléki Tanszék idén is meghirdeti alkotóheti programját. A téma: „Beavatkozás – budavári transzformációk”.

 

A budai vár polgárvárosi részének mai képében már megszokott elemek a második világháborús pusztítások után épült modern épületek, vagy a pusztítások során felfedezett és helyreállított, sokszor az egyes építészeti periódusok lenyomatait egyszerre bemutató homlokzatú egykori lakóházak. A feladat ezeknek a területeknek az elemzése. Annak felkutatása, hogyan nézett ki a háború előtt, hogyan épült be vagy át az adott épület – vagy több egykori épület telke egyszerre. Ezek a transzformációk nem csupán a történeti épített környezet változásáról, hanem a korszak építészeti és műemléki elveinek gyakorlati megvalósulásáról is mesélnek. Ennek felfedezése, értelmezése és feltárása a hallgatók feladata.

A formátum a Karon egységes: két darab, maximum A4-es méretű fotómontázs egy 50x50 cm-es habkarton tablóra kasírozva. A szükséges anyagokat a Kar biztosítja.

A témával kapcsolatban hallgatóinknak az alkotóhét első napján előadást szervezünk, melyet Mezős Tamás tanár úr tart. A tanszék minden nap konzultációs lehetőséget biztosít.

Köszönjük a jelentkezéseket, a 20 fős limit betelt!

Webmester: Zsembery Ákos
Magyar Tudományos Akadémia

1051 Bp, Roosevelt tér 9.
(1) 411-6100
priroda@office.mta.hu
Architectura Hungariae

Negyedévente megjelenő
építészeti folyóirat

HU ISSN-1588-0109
Periodica Polytechnica Architecture
Évente kétszer megjelenõ
angol nyelvũ tudományos folyóirat
ISSN: 1789-3437
HEFOP - Értékünk az ember

Humánerőforrás-fejlesztési
Operatív program
Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ
1133 Bp, Pozsonyi út 56.

(1) 237-4400
info@mnv.hu